Kajakk-Fuglefjorden-Bard-Atle-Lovehaug.jpg-HGS-07596

Hva kan du gjøre på Svalbard

Om vinteren kan du for eksempel dra på nordlyssafari, og om sommeren kan det være gøy å dra på båtsafari eller prøve kajakkekspedisjon på Isfjorden. Hvis du er en matelsker, har du også kommet til rett sted. Her finner du både Huset og Funktioærmessen Restaurant, begge kjent for utsøkt kokkekunst.


I SAMARBEID MED HURTIGRUTEN SVALBARD TILBYR VI MANGE FLOTTE OPPLEVELSER.

Uansett hva du velger av aktivitet, kan du finne noe for enhver smak her på Svalbard. Svalbard er et av verdens største uberørte villmarksområder og det er nettopp dette enorme området med rå og utemmet natur som mange synes er så forlokkende. Sjansen til å komme seg ut av Longyearbyen og utforske denne arktiske villmarken er manges hovedmotivasjon for å besøke Svalbardskjærgården. Svalbard tilbyr et bredt spekter av aktiviteter og mange ulike transportmuligheter – både motoriserte og ikke-motoriserte. En ting å huske på at de fleste naturbaserte opplevelser drives av lokale guider som prioriterer sikkerhet, miljøbevissthet og lokalkunnskap.

Isbjorn-og-unger-HGS-08097 1920
Isfjordsafari-HGR-120063 1920-Foto Agurtxane Concellon
Pa-tur-med-snoscooter-HGR-135353 1920-Foto Michelle Brenden (1)
Skiekspedisjon-HGR-122294 1920-Foto Teodor Glomnes
Fottur-HGR-121754 1920
Sommer-pa-Svalbard-HGR-135340 1920-Foto Halvor Mykleby

ATTRAKSJONER, KULTURELLE ARRANGEMENTER OG AKTIVITETER

Svalbard har mye mer å by på enn fantastisk natur. I Longyearbyen finner du et bredt utvalg attraksjoner, kulturarrangementer, festivaler og aktiviteter året rundt. Det er også mange barer og restauranter hvor folk fra hele verden (beboere og besøkende) samles for å nyte god mat og drikke. Longyearbyen er full av butikker som selger et bredt spekter av varer til taxfree-priser. Mange blir overrasket over å oppdage hvor mye som tilbys på et så lite sted – så nær Nordpolen! Uansett om du er interessert i flerdagers ekspedisjoner eller kultur, mat og drikke, har Svalbard noe for enhver smak.

#

Mer å utforske

Northern-lights-hunting-with-snowcat-HGR-151261- Foto Eveline Lunde
De tre sesongene på Svalbard

Nordlysvinter, Solvinter og Polarsommer

På Svalbard har vi tre ulike sesonger: Nordlysvinter, Solvinter og Polarsommer. Hver sesong er unik, og byr på vidt forskjellige muligheter.

Les mer
Kajakk-Fuglefjorden-Bard-Atle-Lovehaug.jpg-HGS-07596
Hva kan du gjøre på Svalbard

Skap minner med Hurtigruten Svalbard

Om vinteren må du ikke gå glipp av nordlyssafari! Om sommeren er båtturer, sykkelturer og fjellvandring populære valg.

Les mer
Longyearbyen
Om Svalbard og Longyearbyen

Svalbard er en norsk øygruppe i Polhavet

Bare 1300 km fra Nordpolen finner du verdens nordligste bysamfunn, Longyearbyen. Innbyggerne i denne byen kommer fra over 50 ulike land.

Les mer